lördag, maj 12, 2012

Appropå GD:s ledare idag "Skuldbelagda mammor och pappor"

Ledare i Gefle Dagblad idag:
"Skuldbelagda mammor pappor"

"...när dagens samhälle så tydligt signalerar att du inte är helt och hållet lyckad om du inte lyckas jobba heltid samtidigt som dina barn går halvtid på dagis och du själv – naturligtvis – lagar näringsriktig, ekologisk mat varje kväll (glöm för Guds skull inte köttfri måndag) och dessutom lyckas ordna en superlyckad familjeutflykt varje lördag...."

Hmm...Vad är "dagens samhälle"...tja tex är det ledarskribenterna som "talar om" vad som är rätt och fel.
Media har väldigt står påverkan på vad man 'får tycka eller inte tycka'. Så Karin får väl börja med att diskutera med sina kollegor vilket samhälle vi/hon vill ha.
Själv tycker jag även att alla vi som bor i detta land är "samhället". Vi har rätt att tycka och tänka precis vad vi vill. Å ibland stämmer inte det med vad som skrivs på löpsedlarna eller vecklas ut i olika undersökningar.

Som jag ser det är det vi alla som kan hjälpas åt att uppmuntra varandra att göra det som är bäst för respektive barn och familj. Alla kan inte -å ska inte -göra allt.
Vissa barn mår bra av att gå på dagis andra inte. Å varför inte försöka allt vad vi kan för att göra det så bra vi kan för de föräldrar som väljer det ena eller det andra alternativet.

Ha det gott i majsolen, som tittar fram mellan molnen.

Inga kommentarer: